Trucuri pentru o alegere corecta a draperiilor si perdelor

Este gata, in sfarsit, ai apartamentul mult visat. Planurile pentru mobilier, electrocasnice deja l-am facut. Cea mai grea alegere vine acum : ce perdele si draperii sa imi cumpar ?

Este bine cunoscut faptul ca, atat perdelele cat si draperiile schimba complet aspectul incaperilor. Fie ca discutam de apartamente, case, birouri, ele sunt de nelipsit.

Totul trebuie sa arate perfect, incepand de la tapet pana la ceasca de cafea de pe masa. Totul trebuie sa fie in ton de culoare, totul trebuie sa fie special iar ceea ce pune in evidenta camera, imediat ce pasesti ea, este setul de perdele si draperii.

Bineinteles ca am facut tot posibilul sa ajung in fiecare magazin dedicat lor si am invatat tot ce trebuia pentru a fi sigura de alegerea corecta. Poate ca perdeaua pare doar un accesoriu dar aceasta are un rol foarte important in viata ta. Nu au rol doar decorativ ci te protejeaza de ochii curiosilor, lumina, praf sau caldura.

Ce am invatat dupa cateva saptamani de cautari de perdele si draperii ?

perele si draperii brasov

Stilul tau, alegerea ta.

Fie ca iti place clasicul, modernul, rustic, traditional sau vintage, toate acestea pot fi regasite in alegerea potrivita de perdele si draperii. Stilul tau, amprenta ta. Gaseste propriul stil si joaca-te cu modelele si culorile. Ele te definesc asa ca gandeste-te de doua ori inainte de a lua o decizie. Cel mai bun sfat pe care eu l-am primit ? Perdelele neaparat trebuie sa fie cu cel putin un ton mai deschis decat vopseaua peretilor. Daca ai, spre exemplu, un perete tapitat atunci clar ai nevoie de o perdea cat mai simpla.

Spuneam mai sus si de alt aspect important pentru perdele si draperii, acesta fiind materialul. Fie ca alegi un material din tesatura usoara sau poate simpla opaca, ea trebuie sa se potriveasca stilului si dorintelor tale. Poate sa fie un gri deschis, sau chiar un alb simplu. Eu am ajuns la parerea ca perdeaua alba usoara din voal este potrivita pentru mine, acestea fiind indicate mai ales daca vrei sa eviti supraincalzirea, avand rolul de izolare intre caldura de afara si temperatura camerei.

Nu da comanda inainte de a masura corect dimensiunea perdelelor. Aceasta nu trebuie sa fie mai scurta sau la aceeasi dimensiune cu fereastra. La fereastra te poate ajuta prin consultanta gratuita la domiciliu si de asemenea pentru masuratori, asa te poti asigura ca sunt corecte.