Accesorii textile pentru o casa primitoare

accesorii textile

Am ales draperiile, perdelele, agatatorile dar am uitat ca avem nevoie si de accesorii textile. Aspectul estetic este dat de cuverturile de pe pat sau canapea, pernele puse strategic sa atraga atentia, husele de protectie pentru scaune sau coltar. Acestea adauga confort si stil incaperilor.

Incepem cautareade accesorii textile cu cuvertura de pat, caci este cea mai vizibila dar si cea mai voluminoasa.

Accesorii textile pentru living

Accesorii textile living

Se spune ca daca vrei sa schimbi lumea, prima regula este sa iti faci patul. Ascultam aceste cuvinte de la antretrenori cunoscuti, citim prin carti de dezvoltare personala dar daca ne intoarcem in copilarie, acestea erau cuvintele parintilor si bunicilor nostri, in fiecare dis- de dimineata. Acum, adulti fiind, daca patul nu este facut, toata camera pare un dezastru desi poate sa fie ordine peste tot in jurul lui.

Cuvertura de pe pat sau de canapea, o sa joace un rol imens in ceea ce priveste aspectul incaperii tale. De la culoare la textura, poate sa transforme, dintr-un dormitor neplacut intr-unul care poate parea de lux. Parca nu mai e asa de simplu sa alegi accesorii textile… 🙂

Accesorii textile pentru dormitor

Accesorii textile dormitor

Cea mai mare confuzie pe care o fac unele persoane, este confuzia intre pilota si conceptul de cuvertura. Ambele pot avea rol decorativ si functional, dar diferenta este ca, pilota este mai groasa si de mici dimensiuni, pe cand, cuvertura acopera intregul pat, inclusiv marginile.

Cum faci cea mai buna alegere ? Trebuie sa iti pui intrebarile potrivite, pentru a avea parte de raspunsurile cele mai bune pentru tine. Ca de exemplu, se potriveste lenjeria mea de pat cu cuvertura aleasa, sau trebuie sa imi iau alt set? Ce dimensiuni ar trebuie sa aiba cuvertura aleasa ? Din ce material sa fie aceasta ? Care este stilul care se potriveste cu dormitorul meu ?
Unul dintre cele mai importante aspecte, cred ca este culoarea.

Asadar, la acest capitol, cu siguranta ai de unde alege. Deoarece patul, spre exemplu, este un obiect de mobilier extrem de mare si destul de vizibil, important sa stii ca nuanta cuverturii o sa influenteze enorm atmosfera din camera. Asadar, asigura-te ca vei alege o culoare care iti place.
De preferat, sunt culorile mai deschise caci sunt usor de privit si creeaza o atmosfera calma si luminoasa. Alb, gri deschis, roz pal, sunt doar cateva exemple.

textile brasov

Nu spune nu nici unui visiniu catifelat, verde smarald sau albastru regal. Si acestea iti pot gasi loc in dormitorul tau, atata timp cat le plasezi bine estetic.

Ai grija la stil, este foarte important. Daca dormtiroul tau este gandit in stail clasic, poti alege o varianta care sa dea impresia luxului, cu aspect de catifea sau matase. Cel mai usor de ales este pentru camera copilului, acolo gasim o varietate de cuverturi cu desene animate.

As putea vorbi o zi si o noapte despre accesorii textile, dar nu vreau sa plictisesc…