Ce sunt storurile romane si de ce sunt ele practice ?

dreparii romane brasov

Denumirea de storuri romane poate ca nu este atat de cunoscuta dar denumirea de jaluzele romane deja suna familiar. Sunt la moda, sunt practice si din ce in ce mai intalnite in casele noastre. Jaluzelele romane au ca si prim avantaj faptul ca pot fi confectionate din orice del de panza, de la voal, sac, material cauciucat pana la prelata. Acele falduri pot fi vazute in momentul in care se pliaza segmnetele de diferite latimi.

Intr-o definitie cat mai clara, aceste storuri romane sunt niste panouri de acoperire a ferestrelor si pot fi ridicate sau coborate cu ajutorul unui sistem de inele si cabluri cusute pe partea din spate a materialului. Magia apare in momentul in care ridici jaluzelele iar tesatura se aseaza in pliuri orizontale de dimensiuni uniforme.

perdele romane brasov

Aceste jaluzele romane ofera intimitate, protectie impotriva soarelui, simplitate si versatilitate fiind atat de folosite deoarece inlocuiesc elegant varianta perdelolor traditionale. In orice incapere ai intra si vezi acest tip de jaluzele, cu siguranta vei fi impresionat, ele reprezentand un element doarte important in amenajarea locuintei, a design-ului de interior, fiind pliabile pe orice fel de fereastra si in orice incapere. Indiferent ca discutam de bucatarie, birou, dormitor sau living, jaluzelele romane se pot face la comanda, in functie de preferinta dumneavoastra.

Avantajele jaluzelelor romane

Motivele pentru care aceste jaluzele romane sunt la mare cautare sunt multiple si trebuie sa tinem cont de ele, atunci cand nu ne putem decide intre draperii sau jaluzele. Un alt punct forte este faptul ca sunt foarte rezistente la praf, ofera durabilitate si rezistenta. Sa nu uitam de faptul ca, datorita acestor jaluzele romane, putem controla nivelul luminii din camera prin reglarea inaltimii. Pretul este unu foarte avantaj in raport cu beneficiile pe care le ofera, asadar, achizitionarea lor ar putea sa fie luata in calcul.

perdele si draperii romane

Tipul acesta de jaluzele combina excelent rafinamentul rulourilor cu simplitatea jaluzelelor oferind caldura, intimitate si protectie solara. Acestea se intretin usor, se curata la fel de usor iar materialeul se poate detasa de pe sina de aluminiu, apoi se curata, se poat spala, se poate calca si repune pe sistem.

In functie de tipul de pliere, jaluzele se impart in patru mari categorii :

  • jaluzelele romane cu pliere clasica,
  • jaluzelele romane cu pliere victoriana,
  • jaluzele romane cu pliere latina
  • jaluzele romane cu pliere baroc.

Indiferent de care model veti alege, cu siguranta o sa arate minunat in casa dumneavoastra.