Cu ce acoperim geamurile casei noastre ?

Auzim in lung si in lat despre draperii, black out, dim out, dar nu intotdeauna stim si diferenta dintre ele. Denumirile suna destul de pompos dar explicatiile nu sunt deloc grele. Un lucru e sigur : fiecare dintre ele, are rolul de a ne apara casa de razele prea puternice ale soarelui.

In lunile toride de vara este foarte important sa avem draperii nu doar cu rol decorativ. In cazul draperiilor, intalnim mai multe denumiri specifice, care ne ajuta sa diferentiem usor materialele

Draperii

Ele mai sunt cunoscute si drept perdele de decor dar acestea, pe langa rolul loc estetic au si roluri practice. Ele regleaza fluxul de lumina. Draperiile sunt perfecte daca doresti sa nu se vada nimic din afara dar acestea nu impiedica razele puternice de soare. Pentru acest tip de draperie avem nevoie de materiale speciale

Draperii black-out

draperii blackout

Aceasta categorie reprezinta un alt tip de draperie, cu mult mai multe avantaje. Acest tip de draperie este realizata datorita unui proces special de tesut, mai exact, intre doua straturi textile este tesut un al treilea cu fire textile negre. Datorita acestui procedeu, materialul black-out devine atat de dens incat poate obtura lumina 100%. Exista de asemenea, materiale care sunt fabricate cu ajutorul unor materiale acoperite cu un strat de carbon sau plastic. Acestea opresc complet lumina datorita acestui proces de fabricatie.

Aceste draperii black-out inlocuiesc de cele mai multe ori jaluzelele de la geam, caci acestea elimina lumina si caldura. Zilele toride de vara nu mai sunt o problema sau soarele care te trezeste in fiecare dimineata. Chiar si izolatia termica de iarna se poate imbunatati caci se reduc pierderile de temperatura de la geamuri. Draperiile black-out pot fi folosite in dormitoare, scoli, birouri.

Draperii dim-out

draperii dim out Brasov

Aceasta denumire este folosita pentru materialele cu capacitatea de obturare a luminii de 70-75%. De asemenea, aceasta denumire poate fi data si roletelor, jaluzelelor verticale sau materalelor de plise, caci ai trasaturi asemanatoare. Acest tip de material sunt practice pentru umbrire, intuneca bine dormitorul dar culoarea si modelul materialului raman pline de viata datorita luminii ce trece prin el.

Asadar, orice tip sau model de draperie veti alege pentru camerele dumneavoastra, va recomandam sa discutati cu persoane cu experienta in domeniu, alaturi de care sa puteti lua cea mai buna decizie in achizitionarea acestora. Mult succes in alegerea dumneavoastra !

Draperii Brasov

Black out sau dim-out? Indiferent de alegerea ta, in showroom-ul de draperii Brasov sunt sute de materiale, texturi si culori care ii pot satisface chiar si pe cei mai pretentiosi dintre clienti.